Ring oss direkt på telefon: 08-522 355 60

Ring oss direkt på telefon: 08-522 355 60

Sju saker du ska tänka på vid en flytt

Det är en hel del att ha i huvudet när det är dags att flytta sitt bohag – det är inte alltid lätt att tänka ut i vilken ände man ska börja. Därför har vi sammanställt en enkel guide som ger dig lite tips kring vad man ska tänka på inför en flytt. Detta för att den ska gå så smidigt som möjligt.

Boka flytthjälp

Genom att anlita en professionell flyttfirma kommer din flytt att gå smidigt. Vissa flyttfirmor kan även bistå dig med både nedpackning och uppackning. Du slipper att bära tunga grejer och lyfter både bildligt och bokstavligt en börda från dina egna axlar. Istället kan du lägga tid på att organisera andra delar av flytten.

Gör en flyttanmälan

När du bokat flytthjälp är det läge att göra en så kallad flyttanmälan till Skatteverket. Detta görs för att du ska få rätt folkbokföringsadress. Skatteverket ser då till att din nya adress sprids till relevanta myndigheter och även en del företag som har behov av den. Du kan också – mot en kostnad – eftersända din post till din nya adress för att försäkra dig om att brev och fakturor hamnar rätt.

Gå igenom försäkringar

Se över dina försäkringar

Du vill inte sitta med skägget i brevlådan om något går sönder. Se därför alltid till att hemförsäkringen som du skaffar börjar gälla samma dag som du planerat att flytta in i ditt nya hem. Skulle du drabbas av brand, inbrott eller något annat olyckligt får du ingen ersättning om du inte har den här punkten fixad.

Förbered bredbandsuppkopplingen

Nästan lika viktigt som värme och vatten är internet. Inte minst för dagens uppkopplade generation. Det finns som bekant en uppsjö operatörer idag som erbjuder bredband. Gör en jämförelse mellan de olika avtal som finns på marknaden innan du hör av dig till den du vill skriva kontrakt med. Se till att bredbandet är inkopplat redan dag ett.

Grön el för framtiden

Välj rätt elavtal

Utöver bredband är det klokt att även ta sig en funderare kring vilket elavtal som är bäst lämpat för ditt nya hem. Det kan nämligen skilja tusenlappar mellan dessa. Du måste först bestämma dig för om du vill ha fast eller rörligt elpris. Har du ett fast pris vet du ungefär vad det kommer att kosta, ett rörligt elpris kan bli billigare – men riskerar även att bli dyrare om du har otur.

Rensa ut bland dina prylar

Det är inte alltid så roligt att flyttpacka. Men det finns en hel del knep för att det ska gå smidigt. Det kommer även att underlätta din flytt om du i förväg har rensat bort saker. Var inte rädd för att göra dig av med saker som du inte använder. Allt som är helt och rent kan du antingen ge bort till välgörenhet eller sälja online via Blocket, Facebook Marketplace och Tradera för att nämna några tjänster.

Hög service med ett glatt leende

Anlita professionell flyttstädning

Precis som med flytthjälp så kan du anlita en firma för att städa din lägenhet, något som sparar både tid och energi. När du anlitar ett företag som kan hjälpa dig med flyttstädning finns ofta möjlighet att använda sig av RUT-avdraget vilket innebär att hälften av kostnaden för själva arbetet dras av på fakturan. Läs mer om våra flytt- och städtjänster på den här sidan.

Artikel ligger i kategori: , ,