Ring oss direkt på telefon: 08-522 355 60

Ring oss direkt på telefon: 08-522 355 60

Flyttpackning och hjälp

Dra ner kostnaden vid flyttpackning

Vet du hur man bäst packar sina tallrikar? Hur får man i så mycket som möjligt i flyttkartonger utan att de går sönder? Och måste man verkligen köpa massa extra emballage eller räcker det att vira in det ömtåligaste i gamla handdukar? Flyttpackning är ett nödvändigt ont under flytten och gör man det rätt så blir uppackningen till något rovärt istället för en jobbig situation.

Med hjälp av Flyttspecialisten behöver du inte fundera längre – Vi har expertisen som krävs för att se till att dina saker klarar sig från punkt A till punkt B utan några skador. Hos oss kan du även låna eller köpa flyttkartonger.

Några generella tips att förhålla sig till

En tumregel många använder sig av är 1 flyttkartong per kvadratmeter: Så om ditt hem är 45 kvm, så kommer det gå åt ungefär 45 flyttkartonger – Det kan låta väldigt mycket i början, men tro oss, när du väl börjar packa ur alla lådor, garderober och små skåp så kommer du märka att du har mer saker än vad du tror.

  • Skadat porslin – Stapla porslin på högkant med packpapper emellan så sparar man både plats och minskar risken för att porslinet skadas.
  • Tänk på vikten – Packa inte tyngre än du orkar bära. Som mest bör varje kartong väga runt 20 kg för att undvika skador.
  • Undvik glassplitter – Skruva ur alla glödlampor innan du packar ner din belysning och se till att använda packpapper för glasen så att de inte går sönder under flytten.
  • Använd flyttkartonger – Får det plats i en flyttkartong så ska det ner i en flyttkartong.
  • Håll koll på sladdarna – Koppla ur alla sladdar till dina elapparater, rulla ihop sladdarna och märk upp dem vad de går till med en bit eltejp så står man inte utan fungerande apparater när man väl flyttat.
  • Uppmärkning – Sätt etiketter på alla sidor på kartongen istället för ovanför. Då behöver du inte leta efter märkningen.
  • Packa efter rum – Genom att packa allt efter rum som exempelvis kök, sovrum och vardagsrum så blir det även mycket enklare när man väl ska packa upp.

Som tumregel bör man även tänka på välja rätt kartonger och ha rätt skydds- och emballeringsmaterial för att förhindra skador före, under och efter flytten.

Varför ska man välja Flyttspecialisten?

Genom att använda Flyttspecialisten så får du packade kartonger med material som skyddar godsen. Vi använder oss av flera typer av skydds- och emballeringsmaterial vilket gör att du får dina flyttkartonger packade säkert och levererade utan skador.

Vi ser till att märka upp allt korrekt och vi har även kunskapen och verktygen när det kommer till nedmonteringen av möbler så att det blir enkelt när det väl ska packas upp och monteras upp på nytt.

Vi förhåller oss till ert önskemål när det kommer till tider och datum. Generellt sätt så genomförs packningen en dag innan och ibland senare om flytten är mindre omfattande.

Artikel ligger i kategori: